LinkBack Thread Tools Rating: Thread Rating: 2 votes, 5.00 average. Display Modes
post #1 of 11 (permalink) Old 11-10-2005, 10:45 Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Car: Rover 75
Posts: 72
Rover 75 instrument cluster

Hello All,
Left turn indicator light in the instrument cluster no longer lights when turning left, all bulbs flash on outside of car. I thought it would be failed bulb. thanks to advice already given I removed instrument cluster. However, back of unit is held on by tamper proof screws with sticker saying that there are no owner servicable parts inside! Is there a bulb inside or is it an LED or something? Any advice would be appreciated.
Thanks Mike d7
miked7 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 11 (permalink) Old 11-10-2005, 11:28
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Bucks
Car: Rover 75 V8
Posts: 9,909
The workshop manual does say that the unit has no serviceable parts

You can run a test on the instrument panel using the instructions in this link-test
The test will at least show if the panel bulb is working.

The workshop manual also says that if 'either direction indicator warning light fails to flash................indicates that one of the external direction indicator lights is not operational (bulb failure or system fault)'. Just in case this could be it check all of your main indicator bulbs again (not the side repeaters).

If all else fails I can only then suggest the 75 version of 'system restore' i.e disconnect your battery, leave for 30 minutes and reconnect. If it is a software glitch then doing so might sort it.

hth

Mike

Last edited by MikeM; 11-10-2005 at 11:37.
MikeM is offline  
post #3 of 11 (permalink) Old 11-10-2005, 11:47
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: Solihull
Car: MG ZT 180 SE in XPG.
Posts: 4,897
Certainly sounds like a bulb failure inside the unit tbh. if you can get the right security bit (maplins is normally good) you could always take a peek after trying mikes stuff.
MattL is offline  
post #4 of 11 (permalink) Old 11-10-2005, 14:07 Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Car: Rover 75
Posts: 72
Thank you MattL MikeM

Good advice as always. I will try removing and cleaning each exterior indicator bulb and if that does not work will swop right to left and see if fault changes. I suppose that it may come down to a wrong wattage bulb or even dodgy connection. if I have to delve into the instrument panel then I think it will be a job for auto electrician as I think that the light inside will be LED rather than bulb.
Thank you both
Mike D7
miked7 is offline  
post #5 of 11 (permalink) Old 11-10-2005, 18:17
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Bucks
Car: Rover 75 V8
Posts: 9,909
Quote:
Originally Posted by mjt
You could always try the instrument pack self-diagnosis. Function 2.0 tests all the warning lamps and drives the gauges to full-scale and back. If the LH indicator warning fails this test it will definitely localise the fault to the instrument pack.
Quote:
Originally Posted by MikeM
You can run a test on the instrument panel using the instructions in this link-test The test will at least show if the panel bulb is working.
see above ............................
MikeM is offline  
post #6 of 11 (permalink) Old 11-10-2005, 18:24
mjt
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Location: Cambridge
Car: '99 75 Club SE 2L V6
Posts: 632
Oops!
mjt is offline  
post #7 of 11 (permalink) Old 12-10-2005, 12:07 Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Car: Rover 75
Posts: 72
Run test and problem is in instument cluster

Just to tell you that I have run diagnostic test and the instrument light is U/S. So I will either have to bite the bullet and get an auto electrician involved, or try to take the back off and look inside the instrument cluster to see if the bulb is replacable or if it is an LED. Any one know what is in the instrument cluster?
Thanks all Mike D7
miked7 is offline  
post #8 of 11 (permalink) Old 12-10-2005, 13:03
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: Solihull
Car: MG ZT 180 SE in XPG.
Posts: 4,897
Circuit boards mainly i guess. I would say its at least got to be worth a look yourself as long as you can get it open.
MattL is offline  
post #9 of 11 (permalink) Old 12-10-2005, 14:42
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Bucks
Car: Rover 75 V8
Posts: 9,909
There are always new and second hand instrument packs coming up on ebay and it might pay to pick one up just to get the bulb or something. Here's one on now:

ebay

Regards

Mike
MikeM is offline  
post #10 of 11 (permalink) Old 12-10-2005, 14:48
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Bucks
Car: Rover 75 V8
Posts: 9,909
another one here

ebay 2
MikeM is offline  
post #11 of 11 (permalink) Old 13-10-2005, 07:20 Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Car: Rover 75
Posts: 72
Thank you both

Thanks to you both.
I will investigate internals and if necessary take the e bay route for bits.
Regards Mike D
miked7 is offline  
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the MG-Rover.org Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes Rate This Thread
Linear Mode Linear Mode
Rate This Thread:



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
instrument cluster upgrade fulhamfan MG ZT / Rover 75 (Sponsored by Rimmer Bros) 2 28-10-2008 23:46
214 Instrument Cluster Oyster45 'R8' Rovers (aka Wedges!!) 1 21-12-2007 00:06
75 Tourer Instrument Cluster needed dwatson MG ZT / Rover 75 (Sponsored by Rimmer Bros) 25 09-09-2007 15:14
414I Instrument Cluster Soupdragon Others 5 28-12-2004 18:26
No instrument cluster lights!!! HELP!!!! thager In-Car Audio, Entertainment, Sat Nav etc... 4 19-12-2004 08:56

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome