Rear fog-light problem - MG-Rover.org Forums
 
 
 
Go Back   MG-Rover.org Forums > Model Specific Forums > Others

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 22-11-2004, 13:24   #1
alt
Registered User
 

Join Date: May 2004
Location: Galway, Ireland
Car: Rover 200 (95-99) "Bubble Shape"
Posts: 1,708
Send a message via MSN to alt
Rear fog-light problem

Hi people,
My rear fog lights never worked since I bought the car (its a 1999 - bought it 6 months ago) but it never botehred me cause it was the summer. Now its winter and the fog is kicking in big time so its starting to be cause of concern...

I replaced the switch with a new one but to no avail. Doesnt the switch use the same relay as the indicators/rear screen de-mister? Well that relay is fine..

Can anyone help? Also, if it helps, the boot light doesnt work either.. I checked with a multimeter and its dead, no voltage at all. Everything else works fine.
alt is offline   Reply With Quote

Sponsored Links
Advertisement
 
Old 22-11-2004, 15:21   #2
E_T_V
Registered User
 

Join Date: May 2004
Location: Under a car near scunthorpe
Car: Maestros, 200, 600, ZTT
Posts: 23,553
Send a message via MSN to E_T_V
Have you checked to make sure that both the bulbs are ok? Sorry if that seems too obvious but it is worth mentioning. Otherwise check the fuse and see if there is any voltage in the boot, (to make sure it isn't an earthing problem)
E_T_V is offline   Reply With Quote

Old 22-11-2004, 17:27   #3
alt
Registered User
 

Join Date: May 2004
Location: Galway, Ireland
Car: Rover 200 (95-99) "Bubble Shape"
Posts: 1,708
Send a message via MSN to alt
By voltage in the boot... what exactly do you mean?!

Yeah the bulbs are good mate.. The relay isint even clicking over like
alt is offline   Reply With Quote

Old 22-11-2004, 22:00   #4
Dr Dave
Administrator
 
Dr Dave's Avatar
 

Join Date: Dec 2001
Car: 2006 330d M Sport
Posts: 79,148
Blog Entries: 5
Garages
Find a known good MFU on the back of the fusebox and try that....
Dr Dave is offline   Reply With Quote

Old 22-11-2004, 22:51   #5
alt
Registered User
 

Join Date: May 2004
Location: Galway, Ireland
Car: Rover 200 (95-99) "Bubble Shape"
Posts: 1,708
Send a message via MSN to alt
Don't ask me why or how... But all of a sudden its working.

Iv had the car 6 months, wont work. The day I post it on the forum here *bang* it works...

Must post here more often!!
alt is offline   Reply With Quote

Old 23-11-2004, 07:45   #6
Mike12345
Registered User
 

Join Date: Jan 2003
Car: Other Manufacturer
Posts: 14,751
This sounds like a lot of the problems people poted when i asked about my CDL electrical fault....
All the wires...CDL, rear fogs, rear lights, all go through that one big wiring jacket on the top right of your boot hinge.....if they are slightly cut/ripped inside...this could explain it...
This is why my CDL was shorting, and why my rear fogs didnt work...
Also iiirc some people posted saying the same happened, but there boot light didnt work etc...

Might not be that, but worth a check anyway?
Mike12345 is offline   Reply With Quote

Old 23-11-2004, 11:53   #7
johntheboy
Registered User
 

Join Date: Jul 2004
Location: TEESSIDE (MIDDLESBROUGH),
Car: Rover 200 (95-99) 'Bubble Shape'
Posts: 500
Send a message via MSN to johntheboy
neway of opening that jacket without cutting it? my rear light is causing my huge hastle, still coming on along with the number plate lights when i unluck my car with the fob
johntheboy is offline   Reply With Quote

Old 23-11-2004, 11:55   #8
Sejin26
Registered User
 

Join Date: Nov 2003
Location: South Yorkshire, Rotherham
Car: Rover 75
Posts: 11,599
You do not need to cut the jacket. Just peel it back over the wires both ways and check the wiring is ok.
Sejin26 is offline   Reply With Quote

Old 23-11-2004, 17:09   #9
alt
Registered User
 

Join Date: May 2004
Location: Galway, Ireland
Car: Rover 200 (95-99) "Bubble Shape"
Posts: 1,708
Send a message via MSN to alt
Quote:
Originally Posted by michaelperrin
This sounds like a lot of the problems people poted when i asked about my CDL electrical fault....
All the wires...CDL, rear fogs, rear lights, all go through that one big wiring jacket on the top right of your boot hinge.....if they are slightly cut/ripped inside...this could explain it...
This is why my CDL was shorting, and why my rear fogs didnt work...
Also iiirc some people posted saying the same happened, but there boot light didnt work etc...

Might not be that, but worth a check anyway?
What exactly is it I should check michael? Sorry im mechanically retarted.
The only thing not working now is my boot light
alt is offline   Reply With Quote

Old 23-11-2004, 17:45   #10
Mike12345
Registered User
 

Join Date: Jan 2003
Car: Other Manufacturer
Posts: 14,751
Just adding what my experience was, just so you can rule it out really...

Open your boot...
Its held on via hinges at the top...
Right hand side...
Theres a wire coming from the roof...just next to the hinge...
This right hand side houses a big loom of wires, rear lights, boot light, fog light, cdl to boot etc...
Over the years the boot up/down wheres away the jackets of the wires...mine had all been buggered...hence my problems...

You just pull that jacket either up or down as Sejin said.
Mike12345 is offline   Reply With Quote

Old 23-11-2004, 18:56   #11
Dr Dave
Administrator
 
Dr Dave's Avatar
 

Join Date: Dec 2001
Car: 2006 330d M Sport
Posts: 79,148
Blog Entries: 5
Garages
I love repairing those wiring looms!
Dr Dave is offline   Reply With Quote

Old 23-11-2004, 20:49   #12
alt
Registered User
 

Join Date: May 2004
Location: Galway, Ireland
Car: Rover 200 (95-99) "Bubble Shape"
Posts: 1,708
Send a message via MSN to alt
Ah yes Mike,
I already tried this, theyre in grand condition.

On the other hand, when I opened the left hand side one I found my rear wiper washer water pipe was snapped ... Easily fixed

What my problem is... There is no voltage going to the boot lights.. ie. the boot interior... not the reg plates


Quote:
Originally Posted by michaelperrin
Just adding what my experience was, just so you can rule it out really...

Open your boot...
Its held on via hinges at the top...
Right hand side...
Theres a wire coming from the roof...just next to the hinge...
This right hand side houses a big loom of wires, rear lights, boot light, fog light, cdl to boot etc...
Over the years the boot up/down wheres away the jackets of the wires...mine had all been buggered...hence my problems...

You just pull that jacket either up or down as Sejin said.
alt is offline   Reply With Quote

Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fog light and rear fog light illumination Stev160 MG ZR / Rover 25, 200 & Streetwise 7 18-08-2008 20:18
Fog Light Problem! mike84 MG ZR / Rover 25, 200 & Streetwise 7 11-03-2007 10:53
MG ZR 105+ Rear Fog Light problem PLS HELP! flamey666 MG ZR / Rover 25, 200 & Streetwise 5 06-10-2006 12:06
Rear Fog Light Fault Ian MG ZT / Rover 75 (Sponsored by Rimmer Bros) 3 20-04-2006 20:53


All times are GMT. The time now is 15:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
ShowCase, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.